Loopbaanonderzoek

20120804_164518Heb je een loopbaanvraag, bijvoorbeeld omdat je niet weet wat je volgende loopbaanstap zou moeten zijn? Of omdat je misschien wel eens iets heel anders wilt gaan doen, maar wat? Omdat je  ‘major life events’ hebt ondergaan, die erom vragen zaken op een rijtje te zetten?

In een loopbaanonderzoek van  6 á 7 gesprekken:

  • Onderzoeken we je verleden, bijvoorbeeld aan de hand van je levensverhaal.
  • Brengen we je werkervaring, je kwaliteiten, drijfveren en valkuilen in kaart. Daarbij maken we bijvoorbeeld gebruik van kernkwadranten, elementenvierhoek en enneagram.
  • Verkennen we de toekomst: leer- en ontwikkelwensen, je missie, de randvoorwaarden.
  • En komen we tenslotte terug in het hier en nu om alles bij elkaar te brengen in een praktisch en haalbaar actieplan, zodat je morgen kunt beginnen met de realisatie ervan.

Ik geloof niet in oppervlakkige scans, veel testgebruik en werk dat je alleen verzet tijdens de coaching gesprekken. Ik geloof ook niet in eindeloos navelstaren. Wel geloof ik dat het belangrijk is om goed te onderzoeken waar je voor staat en wat je meebrengt naar je toekomst en naar je volgende baan. En dat het nuttig is dat je ook tussen de loopbaangesprekken door aan de slag gaat met je vraagstuk.