Recht op een Transitievergoeding? Zorg dat je er beter van wordt!

Rond ontslag en ontslagvergoeding is nogal wat veranderd. Werknemers die te maken krijgen met ontslag hebben nu recht op een transitievergoeding. De hoogte van de transitievergoeding is afhankelijk van de duur van het dienstverband. Wie lang in dienst is geweest, heeft een flinke transitievergoeding, voor korte dienstverbanden is de vergoeding laag.

Het is verleidelijk om de transitievergoeding gewoon te incasseren als salaris en dan op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Dat is niet altijd verstandig. Vijf adviezen:

  1. Voor dat deel van de transitievergoeding dat je besteedt aan de zoektocht naar nieuw werk (loopbaancoaching, jobsearching, opleiding, omscholing), geldt dat het bruto wordt uitbetaald. Dat maakt een flink verschil met het deel van de transitievergoeding dat je als inkomen benut, want daarover betaal je inkomstenbelasting.
  2. Zeker als je al wat langer bij dezelfde werkgever hebt gewerkt, is het verstandig om zaken eerst eens goed op een rijtje te zetten met een loopbaancoach om dan gericht  en goed voorbereid weer de arbeidsmarkt op te gaan.
  3. Vanuit werkgevers wordt vaak via raamcontracten zaken gedaan met outplacementbureaus. Wees kritisch op het aanbod dat zij je doen. Jij mag zelf kiezen door wie je wil worden begeleid. En wees je ervan bewust dat een (flink) deel van het budget wordt besteed aan bemiddelingskosten en dus niet aan jouw begeleiding. Het succes van begeleiding is nog altijd voor het grootste deel afhankelijk van de ‘klik’ tussen jou en je begeleider. Zorg dus dat je weet wie je begeleidt en ga niet zomaar in zee met een bureau waarbij je dat maar moet afwachten.
  4. Besteed voldoende tijd aan reflectie en bezinning. Dat klinkt misschien wat soft en als je met ontslag wordt geconfronteerd, staat je hoofd daar vaak niet naar. Toch is het belangrijk. Belangrijk om de knop om te zetten, om je oude werk achter je te kunnen laten en weer vooruit te kijken. Om weer goed te weten waarvoor je staat, om je kwaliteiten en ervaring helder in beeld te hebben en om weer scherp te hebben voor welk probleem jij eigenlijk de oplossing bent.
  5. Ga vooral in gesprek met je werkgever. De transitievergoeding is een wettelijk recht. Dat wil niet zeggen dat er niet iets meer of iets anders mogelijk is. Als je bijvoorbeeld weet dat je zult worden ontslagen, maar nog enkele maanden dienstverband te gaan hebt, bespreek dan met je werkgever of het mogelijk is om dan ruimte te krijgen om alvast met je loopbaantraject of outplacement aan de slag te gaan. Zo heb je al een aanzienlijk deel van het voorwerk gedaan op het moment dat je contract eindigt.

Bottom line? Een situatie van ontslag of boventalligheid is al vervelend genoeg. Zorg dus dat je snel weer uit de hoek komt waar de klappen vallen en pak dan zelf de regie. Jij moet immers weer verder met je loopbaan en leven.

Aan het denken gezet? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Zo kun je de mogelijkheden op een rijtje zetten en kiezen wat voor jou het beste is.