Over Erik Wissema

Foto Erik WissemaDoelgericht, gedreven en met humor. Als (loopbaan)coach zoek ik samen met jou naar balans tussen ruimte voor nieuwe inzichten en resultaatgerichtheid. Daarbij heb ik groot vertrouwen in je vermogen om zelf de antwoorden te vinden op je loopbaan-, coaching- en levensvragen. Ik stimuleer dat door intensief met je in gesprek te gaan. Tussen die gesprekken door werk je aan opdrachten. Die opdrachten zijn soms gericht en concreet, soms leiden ze je juist weg van je vraag; wat afstand en wat ruimte leiden vaak tot verrassende nieuwe inzichten, die prima concreet realiseerbaar te maken zijn. Bezieling en plezier zijn volgens mij altijd de basis voor een maximale toegevoegde waarde aan organisatie en samenleving.

 

Mijn naam is Erik Wissema, loopbaancoach en facilitator. Historicus ook, met een ruime werkervaring in verschillende beleidsfuncties en als facilitator bij de rijksoverheid, waar ik in 1998 ben gestart als rijkstrainee. Ik weet dus hoe verrassend wendingen in een loopbaan kunnen zijn. En hoeveel invloed je daarop zelf hebt. Ik heb ervaren dat er veel mogelijk is, mits je je doelen helder voor ogen hebt. Daarvoor moet je in de spiegel durven kijken, je kwaliteiten kennen en je beperkingen respecteren.

 

Ik heb de beroepsopleiding tot loopbaancoach gevolgd bij Adviesbureau Hoogendijk, inmiddels VistaNova. Ook heb ik de opleiding voor bezielingscoach gevolgd bij Adriaan Hoogendijk. Daarnaast heb ik gewerkt als loopbaancoach voor de Mobiliteitsorganisatie voor de rijksoverheid. Sinds 2009 werk ik in mijn eigen bedrijf Topjobcoaching. Begin 2012 heb ik de rijksoverheid verlaten.

 

Als facilitator, in 2005 opgeleid door Petra Kalden van Ateliers voor Vernieuwing, sta ik veelvuldig voor groepen. Rustig, doelgericht en ruimte gevend stimuleer ik groepen om er het maximale uit te halen. En te zorgen voor resultaten die concrete handvatten bieden om aan het eind van een werkbijeenkomst verder te kunnen, met haalbare doelen.

 

Ik ben actief voor de beroepsvereniging NOLOC, als voorzitter van de kwaliteitskring Delft en als lid van de landelijke Ledenraad. Ook ben ik erkend loopbaanprofessional bij de NOLOC.